Колдплей оглави британската класация за албуми
Колдплей оглави британската класация за албуми / Guliver/Getty Images

Седмият албум на "Колдплей" "A Head Full of Dreams" оглави британската класация за албуми след изпълнението им на Супербоул, съобщи Би Би Си.

"Колдплей" издадоха албума си в началото на декември миналата година, но досега Адел ги засенчваше в британската поп класация и най-високото, достигнато от тях място, беше второто. Продажбите им обаче много се увеличиха миналата седмица, след като 112 милиона души ги гледаха по телевизията през почивката между двете полувремена на Супербоул.

Първото място на "Колдплей" означава, че всичките им седем албума са оглавявали британската класация.

На второ място в британската класация е "25" на Адел, следван от сборния албум на Дейвид Боуи "Best of Bowie", който я оглави след смъртта на музиканта. Четвърти е "Purpose" на Джъстин Бийбър. На пето място е отново Дейвид Боуи с последния си албум "Blackstar".

"Wonderful Crazy Night" на Елтън Джон, който зае шестото място, е най-добрият дебют за седмицата. Това е 31-ият албум на певеца, който влиза в топ 10 на британската поп класация.

В класацията на синглите първо място зае датският квартет "Лукас Греъм" със "7 Years". Те са първите датчани, оглавили класацията, от "Aqua" през 1998 г. На второ място е "Pillowtalk" на Зейн Малик.

Източник: БТА