Наши ученици в Брюксел
Наши ученици в Брюксел / Пресцентър

Зам.-председателят на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел връчи наградите на победителите в седмия национален ученически конкурс, който тази година беше посветен на миграцията.

В творческото съревнование премериха знания 140 ученици от страната.

Мария Габриел отличи общо 14 участници в двете възрастови категории с голямата награда посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Други 17 са с поощрителна награда, която е посещение в Народното събрание.

От Благоевградска област за есе "Лицата на миграцията", посещение на Европейския парламент спечелиха Симона Чакърова от ОУ "Братя Миладинови"- Гоце Делчев и Станислава Стефанова от ПГ "Пейо Яворов"- Петрич.

Българският парламент ще посетят Яна Велева от ПМГ "Яне Сандански"- Гоце Делчев, Боряна Илиева, Ина Манафова и Елина Терзиева от СОУ "Братя Каназиреви"- Разлог и Калоян Киров от ПМГ "Сергей Корольов" в Благоевград.

Ученици от 10-12 клас се представиха с мултимедийна презентация "Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности". Пътуване до Брюксел спечелиха Кристина Куколева от ЕГ "Людмил Стоянов"- Благоевград, а Карина Коршумова, Владислава Димитрова от Неврокопска професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев, са с поощрителна награда.

"Голямо постижение е смелостта на учениците да дадат отговори на предизвикателствата, свързани с миграцията, да дадат идеи за решения и потърсят онези човешки добродетели, които позволяват да защитаваме европейската и българската ни идентичност", заяви Мария Габриел.