Колоездачите на „Цар Симеон 1898” започнаха зимната си подготовка
Колоездачите на „Цар Симеон 1898” започнаха зимната си подготовка / netinfo

След 8-седмична ваканция, колоездачите от представителния мъжки тим на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” започнаха същинската част от зимната си предсезонна подготовка. Заниманията са подчинени изцяло за началото за новия спортно-състезателен сезон, който е предвиден за началото на март.

Главният треньор на клуба Петър Павлов е изготвил специален тренировъчен режим, съобразен с началото и хода на подготовката. В първите дни състезателите на „Цар Симеон 1898” наблягат повече на обема и на общо-физическата и силова подготовка. Тренировките са съобразени и с времето навън.

Въпреки, че бяха официално във ваканция, голяма част от "царските" бегачи от юношеския и от мъжкия представителен тим тренираха по желание, ако не всеки ден, поне през ден-два, за да не излизат от спортна форма. За това те сами бяха помолили главния треньор на клуба Петър Павлов.

”Започнахме вече по-сериозните тренировки, момчетата добре понасят натоварванията. Всички са много съвестни и сами искаха да идват и да тренират по време на паузата, за да не излизат от спортна форма. Нормално е в момента те да не са в най-доброто си функционално състояние, но всичко сме планирали така, че до старта на новия сезон момчетата да бъдат в добра спортна форма”, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов. 
Той добави, че всички състезатели са здрави и подготовката е тръгнала много добре и според програмата. 
"Тепърва започваме по-сериозните тренировки и натоварвания и извинения няма да приемам от никого от моите състезатели”, каза още Петър Павлов.

Представителният мъжки тим на „Цар Симеон 1898”, както и юношеските формации, ще тренират засега само при домашни условия в Пловдив и региона. 
След тренировките за сила и издръжливост, бегачите ще започнат постепенно и по-интензивни натоварвания по шосетата около Пловдив, ако те не са заледени.

Ако условията по пътищата се влошат заради зимата, ръководството на клуба има готовност да изпрати представителния мъжки отбор на кратък подготвителен лагер на юг, на по-топло място. Това обаче ще се наложи, само ако у нас падне отново сняг и пътищата останат повече време непочистени и заледени.