Любовно соаре  в Операта тази вечер
Любовно соаре в Операта тази вечер / operavarna.com

Антоанета Маринова, Филипа Руженова и техните колеги, артист-хористи от екипа на Държавна опера Варна, чиито коледни и новогодишни концерти пожънаха огромен успех, сега ще изненадат своите почитатели с нов тематичен концерт с френски привкус.

В елегантното „Soirée d'amour" (Любовно соаре) - заглавие по идея на Сабина Матеева, ще прозвучат известни любовни арии, дуети и шансони от френски композитори, гарнирани с доза любовна поезия от френски и български автори.

Ария от „Хубавата Елена" и прочутата Баркарола на Жулиета и Никлаус от операта „Хофманови разкази" на Жак Офенбах ще дадат старта на концерта, следват арии на Далила от операта „Самсон и Далила" на Сен Санс, на Мефистофел от операта „Фауст" на Шарл Гуно, на Лакме и Малика от „Лакме" на Лео Делиб. Своето запазено място в програмата имат двете съпернички за сърцето на Дон Хозе Кармен и Микаела от операта „Кармен" на Жорж Бизе.

С любов и нежност ще покорят зрителите онези романтични шансони „Не, не съжалявам" на Едит Пиаф и „Поздрав" на Жо Дасен. Пианистите Жанет Бенун и Руслан Павлов също ще се включат в емоцията на „Любовно соаре". На което, неслучайно във влюбения февруари, публиката е поканена 2 пъти - веднъж на 13 и втори път на 27 февруари от 16 часа, в Ротондата (фоайе, първи балкон, Основна сцена).