Разширяват легловата база в Слънчев бряг, настаняват работниците в селищата около курорта
Разширяват легловата база в Слънчев бряг, настаняват работниците в селищата около курорта / netinfo

Легловата база в Слънчев бряг ще бъде разширена, заради очаквания наплив на руски туристи през лятото. Това съобщи за „Дарик" Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма. Въпросът е поставен на дневен ред от туроператори, по време на съвместна среща с хотелиери в столицата.
Очаква се силен туристически сезон, каза Николчев. Според предварителните прогнози, хотелска база в Слънчев бряг-изток, която е най-атрактивната част в курорта, ще бъде запълнена на близо 100 процента. В западната част на комплекса, където до сега се настаняваха предимно работници, ще бъде освободена и там също ще се настаняват чуждестранните гости. Персоналите на хотели и ресторанти пък ще нощуват в селищата около Слънчев бряг.
Големите туристически фирми очакват 30-процентен ръст на броя на руските туристи през лятото. Увеличение ще има и от Германия, Великобритания и Полша.
В момента в курорта се наблюдава и раздвижване на строителния сектор. Собственици довършват обекти, чиито строителство бе замразено по време на кризата. Според инвеститори в случая не става въпрос за нова строителна експанзия, но пък предприетите стъпки дават основания за оптимизъм.