Взрив от любовни емоции, вино и един незабравим спектакъл в Габрово за 14 февруари
Взрив от любовни емоции, вино и един незабравим спектакъл в Габрово за 14 февруари / Thinkstock/Getty Images

Свети Валентин или Трифон Зарезан? Дали този избор стои пред нас на 14 февруари? Едва ли! Няма нищо небългарско да почетеш и двата празника или да ги слееш в един. От векове виното и любовта вървят ръка за ръка.

Масови сцени на любов и еротика се очакват в центъра на Габрово на 14 февруари. Влюбени двойки ще докажат чувствата си, а как - те самите ще решат. Ограничения и табута не се препоръчват.

В деня на виното и любовта, 14 февруари, Драматичен театър „Рачо Стоянов" в Габрово представя комедийния спектакъл „Един Джаксън в повече". Постановката е от 19:00 часа. Двама влюбени ще могат да влязат с един билет, за да гледат постановката, но преди това ще трябва да докажат чувствата си един към друг.

В залата ще има местата, както за почитателите на Св. Валентин, така и за последователите на родната традиция, свързана с Трифон Зарезан. Влюбените двойки ще могат да влязат с един билет и в залата всеки да седне в сектора на предпочитания от него светец.

Ще бъдат предадени уроци по флиртуване, които дори за опитните последователи на Казанова няма да са излишни. С предложение за брак влюбен мъж ще изненада обекта на своите чувства, а коя е двойката се пази в тайна, тъй като бъдещата младоженка все още е в неведение.

От сцената на театъра се очаква и дългогодишна брачна двойка да поднови сватбения си обет. Влюбените не са актьори, а напълно реални хора, обявиха от театъра.


Още по темата:

Взрив от любовни емоции, вино и един незабравим спектакъл в Габрово за 14 февруари
netinfo

14 февруари се празнува Свети Валентин. На този ден обичайно се подаряват цветя и бонбони на любимия човек. Името на празника идва от един от двамата мъченици живяли през трети век, който е носел името Валентин. Най-напред празникът е обявен за честване за 14 февруари ог папа Геласий около 494 г. Денят на влюбените е повод да си напомним, че трябва да се обичаме разумно. Да не забравяме, че така предпазваме не само себе си, но и човека когото обичаме.

Взрив от любовни емоции, вино и един незабравим спектакъл в Габрово за 14 февруари
netinfo

Трифон Зарезан (или Ден на лозаря) е български народен празник в чест на свети Трифон. Празнува се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари, когато Българската православна църква тържествено чества Трифоновден. Празникът се среща още като Зарезановден, Трифун Чипия, Трифун Зарезой, Трифун пияница.