В Хасковско тепърва ще идват големи инвеститори
В Хасковско тепърва ще идват големи инвеститори / netinfo
В Хасковско тепърва ще идват големи инвеститори
84312
В Хасковско тепърва ще идват големи инвеститори
  • В Хасковско тепърва ще идват големи инвеститори

"Идеята за създаването на индустриална зона в района на бившето летище Узунджово е отлична. Регионът на Хасково и Димитровград има индустриални традиции, които не се премахват лесно. Смятам, че след немного време ще има интерес на големи индустриални предприятия, които да започнат постепенно да идват в региона”. Това заяви в Хасково вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Той добави, че основният проблем на тези инвеститори ще бъде свързан с намирането на квалифицирани специалисти.
Калфин заяви още, че в момента пазарът на труда е изключително дебалансиран, поради две причини - немалката безработица и гладът за висококвалифицирани специалисти.

Още - в звуковия файл:

На срещата кметът на Хасково Добри Беливанов обяви, че Общината ще изготви наредба за насърчаване на инвеститорите, според която те ще могат да купувам земя без да минават тръжни процедури, а директно на пазарни цени.

Вицепремиерът Калфин бе в Хасково, където взе участие в бизнес среща, организирана от Хасковската търговско-промишлена палата.

Утре той ще участва в церемония по зарязване на лозята в района на харманлийското село Коларово, по повод предстоящия Трифон Зарезан.