„Балчик Къп“, група А: “Черно море“-“Интер“ Плачидол 4-0
„Балчик Къп“, група А: “Черно море“-“Интер“ Плачидол 4-0 / Добри Атанасов

„Черно море“ с лекота победи „Интер“ Плачидол с 4-0 в мач от група А на турнира „Балчик Къп“.  Срещата се проведе на терен 3 в Албена. Головете реализираха Маркович (31), Паланков (62) и Курьор (67,69).

Никола Спасов използва различни състави през двете полувремена.

През втората част влязоха тези играчи, които се очертава да са титуляри за предстоящия шампионатен мач със Славия.

 

В началото на двубоя с пропуски пред противниковата врата се отчетоха Маркович и Райков. В 28-ата минута възпитаниците на Радо Боянов пропиляха много чиста ситуация чрез Даниел Димов, който първоначално се освободи чудесно от Неделчев, но след това се забави с удара.

Резултатът бе открит от Иван Маркович в 31-ата минута. Тогава той бе намерен от Васев, който се бе освободил секунди по-рано с чудесен финт. След паса му, сърбинът просто отклони топката в мрежата за 1-0. Последваха пропуски на Райков, Неделчев и Йосков на два пъти.

 

През втората част, когато в игра влязоха тези, които бяха използвани в контролата с „Добруджа“, двубоят протече изцяло на една врата. Логично паднаха нови три гола. Първо Паланков покачи на 2-0  след асистенция на Курьор в 62-ата минута, а в рамките на следващите 7 минути последният заби нови два гола. С греда се отчете Бакари, който отново се представи на ниво. До края на срещата „моряците“ направиха още доста пропуски чрез Романов, Дани Георгиев, Стенио и Клок.

 

 

„Черно море“ (1 полувреме): Чанович, Петков, Янчев, Костадинов, Неделчев, Касабов, Вълчанов, Маркович, Райков, Васев, Йосков

 

„Черно море“ (2 полувреме): Дюлгеров, Паланков, Николов, Венков, Георгиев, Клок, Илиев, Стенио, Романов, Курьор, Бакари

 

„Интер“ Плачидол: Христов, В. Георгиев, Димитров, Бояджиев, Петров, Г. Георгиев, Монев, Илиев, Стоянов, С. Георгиев, Ст. Николов (Андреев, Дудник, Кадир, Балчев, Господинов, Маринов)

 

В другия мач в група А днес „Дунав“ Рс разгроми „Балкан“ с 6-1. Точни за „драконите“ бяха Йордан Димитров -2, Мартин Ковачев, Ангел Здравчев, Георги Чакъров и Диян Лазов. За Балкан се разписа Райко Влъчков.

 

„Черно море“ завърши на първо място в група „А“ и очаква съперника си на финала. Той ще бъде излъчен утре в директния двубой в група Б между отборите на „Черноморец“ Бч и „Локомотив“ ГО.

Финалът е предвиден за вторник в 14:30 в Балчик.