Папа Франциск получи необичаен подарък
Папа Франциск получи необичаен подарък / БГНЕС

Папа Франциск получи необичаен подарък от заможен собственик на католическа телевизия в Лос Анджелис по време на пътуването си със самолет от Ватикана за Мексико, с междинно кацане в Хавана, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Историческа среща между руския патриарх и папата

Ноел Диас, който е на 59 години и е от мексикано-американски произход, "подари" на главата на Римокатолическата църква излъскване на обувките. Необичайният подарък Диас направи, когато папата стана от мястото си в самолета и отиде в задната част на машината, за да поздрави придружаващите го журналисти.

Той разказа на папата, че е израснал като много бедно дете в Тихуана. Майка му, която го отглеждала сама, нямала достатъчно пари, за да му купи нови дрехи, когато той трябвало да направи първото си причастие. Така че на 7 годинки Диас започнал да лъска обувки по улиците на Тихуана, за да спечели пари и да си купи нова блуза и панталони за първото причастие.

Папа Франциск получи доставка на пица в папамобила

Ето защо днес по време на пътуването Диас подари на папата комплект за лъскане на обувки, за да си спомня за онези, които работят всеки ден и които стават сутрин и нямат нищо, което да сложат на масата си за закуска. После Диас се наведе и излъска обувките на Франциск.

Обикновено по време на пътуванията си зад граница папата получава подаръци като например сомбреро, бисквити с шоколад или пък бяла роза. Всички те са от значение за него, но подаръкът на Диас беше особено затрогващ, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА