Млади майки преминаха обучение по европейски проект
Млади майки преминаха обучение по европейски проект / Дарик Нюз - архив

Обучение на млади майки на тема "Здравословен начин на живот" се проведе в ЦДГ "Зорница" в добричкия квартал  „Строител”. Младите родителки са обсъждали различните стилове на възпитание и нуждата от поставяне на граници, здравословното хранене, ранната бременност и болестите, предавани по полов път, а също как и кога да говорим с децата за секс, информират организаторите от „Младежки център Добрич – Вашето утре”.

По време на обучението са били използвани  различни интерактивни методи и техники, които са позволили на участниците да споделят своя опит от ежедневието си. В рамките на тренинга са се използвали още демонстрации, групови дискусии, презентации, работа в малки групи и симулации.

Целта на обучението е да се повиши информираността и здравната култура на участниците, като предпоставка за успешно изпълнение на ролята на отговорен родител.

Обучението се е провело по проект "Младежки център Добрич – Вашето утре", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.