Паяк надделя над змия в схватка в стил Давид и Голиат (СНИМКИ)
Паяк надделя над змия в схватка в стил Давид и Голиат (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Паяк и млада змия са пресъздали в австралийска среда сцена, напомняща библейската схватка между Давид и Голиат. Сблъсъкът е завършил с триумф на дребния плетач на мрежи, пише в. "Дейли стар".

Бодливо прасе се пребори със 17 лъва (ВИДЕО)

Свидетел на последиците от епичната схватка е станал Патрик Лийс, собственик на ферма в Уийтхол в австралийския щат Нов Южен Уелс, който е побързал да документира видяното в снимки и видео.

Морски рак надви алигатор

Лийс е открил и заснел необичайния победител в сблъсъка и мъртвата змия с опашка, преплетена в паяжината, и висяща надолу глава. Фермерът разказва, че по-късно към паяка-герой са се присъединили други негови събратя, които допълнително са омотали плячката в нишките си.

"Чувал съм, че паяци са в състояние да убиват змии, но никога не съм виждал подобно нещо. Това, на което станах свидетел, е поредното доказателство, че размерът не е от значение. Мислех да махна мъртвата змия от паяжината, но после реших да я оставя, за да могат паякът и събратята му да вкусят победата", разказва Патрик Лийс.

Триумфът на паяка е още по-забележителен, като се има предвид, че той не е отровен и няма как да е усмъртил змията чрез ухапване. Влечугото от друга страна, макар и млад екземпляр с дължина около метър, е било представител на смъртоносен вид змии.

Източник: БТА