За силата на любовта
За силата на любовта / http://www.sbj-bg.eu/
За силата на любовта
84287
За силата на любовта
  • За силата на любовта

В Деня на любовта Дарик ви предлага да научите за една от най-вълнуващите любовни истории между две големи личности, свързани със Стара Загора-Пенка Касабова и Борис Христов.

Историята започва през есента на далечната 1937 година, когато двамата се запознават. Самата Пенка Касабова споделя по-късно, че още в първия момент е привлечена от красивия, висок и интелигентен младеж, който по това време е студент по право.

Любовта между двамата е запечатана в писмата, които си разменяли през годините. По желание на Пенка Касабова те са публикувани след нейната смърт, а историята за силата на любовта й към Борис Христов е събрана в книгата „Любов и талант".

За една от емблематичните любовните истории на миналия век разказва Снежана Маринова от Регионалната библиотека "Захарий Княжески". Може да я чуете в прикачения звуков файл.

Всеки петък от 10.40 до 11 часа в ефира на Дарик радио Стара Загора може да слушате рубриката „Старата Стара Загора", в която Снежана Маринова ще ни връща назад в годините, с интересни истории за местни сгради, личности, места и събития.