Разградчанин си купи винетка с 20 кг монети (СНИМКИ)
Разградчанин си купи винетка с 20 кг монети (СНИМКИ) / DarikNews.bg

Разградчанин си купи винетка за лекия автомобил с над 20 кг. монети по 1, 2 и 5 стотинки.

Час и десет минути продължи броенето на монетите. Две служителки помагаха на жената, която продава винетки в Областното пътно управление в Разград.

Мъж плати годишната си винетка с жълти стотинки

Изсипването на стотиците монети пред гишето, в което се продават винетки, започна с извинение и с неочаквана позитивна реакция на служителката, която работи там Миглена Николова. По подобен начин реагира по-късно и една от повиканите помощнички.
Солидната купчина монети Деян Пейчев събрал за около седмица, като му помогнали много хора. Половината от монетите са по 1 стотинка, 30 на сто са по 2 стотинки, останалите - по 5 стотинки.

Разградчанин си купи винетка с 20 кг монети (СНИМКИ)
netinfo

Пейчев смята, че цената от 97 лв. за винетка е неправилно. Според него винетката трябва да е от дата до дата, а не за календарната година. Освен това не е справедливо хора, които шофират 1000 км. годишно, да плащат толкова, колкото и тези, които карат хиляди километри, обяснява той. Поставянето на винетката на стъклото пречи на видимостта на водача, изразява мнение Пейчев.

Разградчанин си купи винетка с 20 кг монети (СНИМКИ)
netinfo

Той работи като компютърен специалист, а преди няколко месеца оглави протеста срещу винетките в Разград, който не се оказа особено многолюден.