Две села в монтанско ще избрита нови кметове
Две села в монтанско ще избрита нови кметове / Дарик Враца - архив

Двама са регистрираните кандидати за участие в кметските избори в село Крапчене, община Монтана. Илияна Трайкова е издигната от партия ГЕРБ, а Маргарита Филипова от партия Българска нова демокрация. Двете жени вече се съревноваваха на изборите през октомври, стигнаха до балотаж през ноември и на него получиха по равен брой гласове. Ясни са и номерата в бюлетината - Илияна Трайкова ще е с №1 в бюлетината, а Маргарита Филипова - с №2

231 са постоянните жители на Крапчене, включени в изборните списъци. Още 172-ма са регистрираните по настоящ адрес. Ако искат да участват на изборите трябва да подадат заявление за гласуване до 27 февруари.

Община Монтана е представила план-сметка за изборите в Крапчане пред областния управител. Те ще струват общо 21 хиляди 855 лева при два тура. Ако кметът бъде избран на първи тур - 17 хиляди 575 лева. Основната сума 15 хиляди лева са възнагражденията и осигурителните вноски за членовете на общинската избирателна комисия, която трябва да работи няколко месеца, уточни кметът Зл.Живков.

Другото село в област Монтана, където на 13 март също ще има нов избор, е село Буковец, община Брусарци. Там са регистрирани четирима кандидати. Димитър Петров е издигнат от партия Българска нова демокрация, Кръстьо Кръстев - от БСП, Красимир Младенов - от НДСВ и Вергиния Стояново - от ГЕРБ. Жребият е подредил Димитър Петров с №1 в бюлетината, Красимир Младенов с №2, Кръстьо Кръстев с №3 и Вергиния Стоянова с № 4.

Предизборната кампания на кандидатите стартира от утре - 13 февруари.