Оставиха в ареста рецидивиста, ограбил английско семейство
Оставиха в ареста рецидивиста, ограбил английско семейство / netinfo

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд -Сливен и остави в ареста Динко Динев. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19 януари 2015г., в село Биково, като съизвършител с още трима мъже, отнел чужди движими вещи (в особено големи размери) -71 247 лв. от владението на английски граждани.

Вещите са отнети с намерението да бъдат присвоени противозаконно, като за целта е употребена сила и заплашване - престъпление. При извършване на престъплението Динев е бил въоръжен.

Деянието е извършено в условието на опасен рецидив. За него в закона е предвиденонаказание от 15г. до 20г. „лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Прокурорът бе категоричен, че определението на Сливенския окръжен съд е правилно и законосъобразно. Той поиска Динев да остане в ареста, като аргументира искането си с факта, че от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъплението. Представителят на държавното обвинение заяви, че има реална опасност Динев да извърши ново престъпление, като акцентира върху предходните му осъждания (8 влезли в сила присъди- основната част от тях са за престъпления против собствеността).

Съдът се съобрази с мотивите на Прокуратурата и остави Динев в ареста.

Определението на Апелативен съд -Бургас не подлежи на обжалване.