Наградиха Ахмед Доган с почетен знак за лидерство
Наградиха Ахмед Доган с почетен знак за лидерство / БГНЕС

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган бе награден с почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов" за личен лидерски принос към държавността. С почетния знак за лидерство бяха отличени също академик Светлин Русев за принос в духовността и кметът на Бургас Димитър Николов за принос в местното самоуправление.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не присъства лично на церемонията по награждаването. Вместо него отличието получи зам.-председателят на ПГ на ДПС Станислав Анастасов.

Отсъствието на Доган бе обяснено от Светлана Шаренкова, представител на един от организаторите на събитието с това, че че медийният интерес ще бъде прехвърлен върху политическата плоскост. Тя посочи мотивите за избора на комисията отличието за лидерски принос към държавносстта да бъде връчено именно на Ахмед Доган.

На Десетата научна сесия по проблемите на лидерството бяха връчени още две отличия. Българският худжник Светлин Русев бе отличен за лидерския си принос в духовността, а кметът на Бургас Димитър Николов за лидерски принос в местното самоуправление.