Трима от шестимата шефове на общински предприятия са подали оставки
Трима от шестимата шефове на общински предприятия са подали оставки / Радка Минчева, архив

Трима от шестимата директори на общински предприятия в Разград вече подали оставки. Начините, по които това е станало, са различни, обявиха ги днес от пресцентъра на община Разград.

Пръв след призива на кмета д-р Валентин Василев за подаване на оставки е депозирал своето заявление в деловодството на местната управа Свилен Йорданов – директор на ОП „Разградлес”. Това е станало на 19 януари, заявлението е за прекратяване на трудовото му правоотношение с предизвестие или на основание чл.326, ал.2, изр.3-то от Кодекса на труда. Прекратяването на трудово правоотношение с директора на „Разградлес” Свилен Йорданов е станало с кметска заповед от 8 февруари, връчена ден по-късно  и влязла в сила от 9 февруари.

На директора на ОП“Паркстрой“ Иван Борисов е отправено писмено предложение от страна на работодателя за прекратяване на трудовото правоотношение на основание чл. 331 от Кодекса на труда, което означава, че при напускане ще получи обезщетение от четири брутни заплати. На 9 февруари Борисов е приел предложението, трудовите му правоотношения са прекратени с кметска заповед от 10 февруари, от днес той вече не е на работа в общинското предприятие.

Заявление за прекратяване на трудовото правоотношение е депозирал и директорът на най-новото общинско предприятие ”Ремонтстрой” Петър Петров за прекратяване на трудовото правоотношение. Към настоящия момент трудовото правоотношение не е прекратено – уточняват от пресцентъра на община Разград

Няма други депозирани писмени оставки – категорични са още оттам.