Шумен ще се представи на тазгодишната Международната туристическа борса в София
Шумен ще се представи на тазгодишната Международната туристическа борса в София / netinfo

Община Шумен ще вземе участието в тазгодишното издание на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. То ще се проведе в Интер Експо център - София между 11 и 13 февруари. Борсата предоставя на участници и представители на туристическия бизнес от България и цял свят възможност да презентират туристическите си продукти и услуги. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на туризма.

Основен акцент в представянето на община Шумен е отбелязването на 1 335 години от създаване на Дунавска България и 35 години от изграждане на Символа на град Шумен - Мемориален комплекс „Създатели на българската държава". В рекламно-информационните материали, които ще бъдат предложени на посетителите са предстатвени регионалните туристически маршрути , включващи най-значимите обекти на културно-историческото наследство , градски маршрути и туристически атракции свързани с спецификата на местните традиции, обичаи и занаяти.

По време на туристическата борса ще се състоят дискусии за развитието на устойчив туризъм на дестинациите, обмяна на добри практики и презентация на туристически атракции.

По време на дискусията на тема „ Европейска система от показатели за туризма - набор от инструменти за устойчиви дестинации" , организирана от Българската туристическа камара , община Шумен ще представи информация за новите туристически атракции и ще напомним на фирмите от туристическия бранш, че дестинация Шумен предлага разнообразие от преживявания, свързани с четирите историко-археологически резервата, Регионален исторически музей, къщи - музеи, разнообразна възрожденска архитектура, Мемориален комплекс , пресъздаващ най-значимите събития и владетели по времето на Първата българска държава и природен парк „Шуменско плато".