Жена загина на място, блъснаха я на пешеходна пътека
Жена загина на място, блъснаха я на пешеходна пътека / Dariknews.bg,архив

65-годишна жена загина на място, а друга на 60 години пострада тежко след като автомобил ги блъсна на пешеходна пътека в Стара Загора. Виновният шофьор избяга от местопроизшествието, разследващите работят по различни версии.

Инцидентът е станал рано тази сутрин на един от оживените старозагорски булеварди „Славянски", до магазин „Практис". Сигнал за него е подаден в 6.49 часа, информират от полицията. Двете жени пресичали на пешеходна пътека, когато неустановен към момента автомобил, ги помел. В следствие на удара на място е загинала 65-годишна жена, а друга на 60 години се бори за живота си в старозагорската болница.

Все още се прави оглед на мястото на пътния инцидент и се установяват причините за него.Работи се по различни версии, проверяват се записи на камери, има и очевидец, но той е възрастен и не много надежден с информацията си, каза за Дарик началникът на Пътна полиция Делян Славов.

От началото на годината това е първия инцидент, станал на пешеходна пътека в Стара Загора и за съжаление блъснатият пешеходец е починал. С участието на пешеходци за същия период са станали три инцидента, трима са и пострадалите.