Газифициране на областната болница и мащабен ремонт на Спешно отделение
Газифициране на областната болница и мащабен ремонт на Спешно отделение / 100 вести

Газифициране на областната болница и мащабен ремонт на Спешното отделение ще бъдат направени през тази година, съобщава пред весник "100 вести" директорът на здравното заведение д-р Нели Савчева.

Още в края на миналата година Министерството на здравеопазването отпуснало първия транш от капиталовите разходи в размер на 300 хиляди лева за газификация на здравното заведение.

Според д-р Савчева, директор на болницата, това ще включва цялостна подмяна на котлите, които са пригодени за работа с мазут. Те са на възраст над 50 години, вече не се намират резервни части за тях и са напълно амортизирани.

Тревожно нарастване на загиналите при пожари в Габровска област.

Изданието пише, че това е равносметката за 2015 година на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово. През миналата година жертвите са петима мъже и жени, а през 2014-та са били трима. Загиналите са основно възрастни граждани, починали в домашни условия.

Таня Христова пред "100 вести": Кръговото кръстовище пред Гарата е част от проекта за Устойчив градски транспорт

По време на предизборната ми кампания аз и моят екип представяхме проекта за изграждане на кръгово кръстовище пред Гаровия площад като част от нашите инвестиционни намерения.

Той беше представян на всичките ни срещи с жителите на Габрово, които провеждахме. На нито една от тях не получи негативен коментар.

Аз съм щастлива, че Габрово започва да прилага едни европейски решения, които във времето се доказаха изключително адекватни - от гледна точка на множество ефекти, свързани с подобряване както на транспорта в нашия град, така и със сериозен принос към безопасността на движението.