Започнаха Златаровите дни в професионалната гимназия на Димитровград
Започнаха Златаровите дни в професионалната гимназия на Димитровград / Дарик радио-Хасково, Архив
Започнаха Златаровите дни в професионалната гимназия на Димитровград
84238
Започнаха Златаровите дни в професионалната гимназия на Димитровград
  • Започнаха Златаровите дни в професионалната гимназия на Димитровград

Традиционните Златарови стартираха в единствената професионална гимназия в Димитровград. Те ще продължат до 16 февруари. Първата инициатива бе радиопредаване за живота й делото на патрона на гимназията Асен Златаров. За днес са предвидени анкета по темата за правилното и безопасно хранене и презентация за фармацевтиката. Още в 20-те години на миналия век Асен Златаров предлага в гимназиите да се въведе предмет „Правилно хранене”, припомни директорът на училището Румяна Монева.

По време на Златаровите дни се провежда и благотворителна акция с мотото „Подай ръка на дете в нужда”, като идеята е събраните средства да бъдат за нуждаещи се деца от село Зидарово, община Созопол.

Кулминацията в програмата е на 16 февруари, когато пред паметника на Асен Златаров в двора на училището ще бъдат поднесени цветя и венци. Тогава гимназията ще е домакин на състезание "Умни и красиви", От 17 ч. в КДК е предвидена работна среща с мотото „Палитрата на професионалното образование“. За участие в нея са поканени специалисти от общината, от регионалния инспекторат по образование в Хасково, работодатели и родители на седмокласници и осмокласници. Ще бъде представена и новата специалност в гимназията „Компютърна графика“, съобщи директорът й Румяна Монева.