Драма с винетката на разсеян мъж стана хит в социалните мрежи
Драма с винетката на разсеян мъж стана хит в социалните мрежи / БГНЕС, архив

Шофьор от Стара Загора се превърна в сензация в социалните мрежи, след се сдоби с две винетки на колата си. Едва след като се усетил какво е направил, мъжът потърсил помощ във Фейсбук.

„Забравих, че си купих винетка миналия месец и си купих пак. Залепих я, преди да се усетя. Някой, ако знае как се сваля, да каже. Ще му я дам на половин цена", пише разсеяният мъж.

Мъж плати годишната си винетка с жълти стотинки

Офертите и наддаването на стотици потребители в мрежата показаха изобретателност и иновативни идеи за сваляне на винетката. По-късно стана ясно, че първата винетка Наско Атанасов получил като подарък от гаджето си за именния ден, но се напил и забравил. После, влюбен и разсеян, тръгнал на път и си залепил новата винетка.

Aко все още си мислите, че всички се възмущават от поскъпването на винетките и са решили да ги бойкотират - грешите. Шофьор от Стара Загора забрави, че си има вече нова винетка и си купи нова.

Първата винетка Наско Атанасов получил като подарък през миналия месец. В началото на февруари обаче забравил за ценния подарък и си купил нова. Едва след като я залепил под първата, се усетил за финансовия удар, който си е нанесъл.

Все повече опити за кражба на годишни винетки от автомобили

Младежът обаче бързо се сеща да снима предното стъкло на колата си и да пусне обява във Фейсбук с оферта за продажба на винетката на половин цена. Прави обаче и уточнение. Продава тази, която е залепил накриво. И така заваляват стотици коментари, оферти и съвети.

Мъжките идеи включват намесата на автосервиз, шпатула, пила или начини за обикновено остъргване от стъклото. Други пък го съветват да си кара като „баровец" с две винетки.

Трети предвидливо уточняват да си пази предното стъкло, защото то в момента е най-скъпото у нас.

Дамите обаче се оказват далеч по-изборетателни. Няколко находчици старозагорки предлагат да свалят винетката с горещ въздух. Срещу няколко минути със сешоар в ръка иновативните дами предлагат да купят винетката.

Все пак след целодневна дискусия, старозагорецът е направил консултация с КАТ. Униформените обяснили, че препродаването на винетните стикери е незаконно, така че младежът ще е вероятно единственият българин с две винетки на стъклото. Все пак, заради изключителния интерес Наско Атанасов е написал, че е отворен за дарения или бартери.

А за нелeпата случка младият мъж обяснява, че отскоро е влюбен и му се е наложило да пътува, за да види гаджето си. Така от бързина е залепил втората винетка.