Акционерите в търновската болница не се разбраха за продажбата на терените
Акционерите в търновската болница не се разбраха за продажбата на терените / netinfo

Няма взети решения относно продажбата на двата болнични парцела на Общото събрание на акционерите, което се проведе днес в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Общото събрание бе насрочено извънредно, след като се провали на 19 януари заради липса на кворум.

Днес присъстваха представителите на всички акционери в дружеството, без Община Павликени. След края на събранието стана ясно, че засега развитие около сделката с двата парцела в болницата и недостроения хирургичен блок няма да има. Продажбата им е първата стъпка към сливането на двете бази на болницата и строителството и оборудването на нов блок.

По първа точка от дневния ред „Вземане на решение за продажба на недвижими имоти, собственост на дружеството”, представителят на Министерството на здравеопазването е гласувал с „въздържал се“. Държавата притежава 51% от акциите на дружеството и като принципал се разпорежда с управлението на имотите на болницата.

На събранието общините Лясковец и Горна Оряховица са се обявили „против”, а общините Велико Търново, Елена, Златарица, Полски Тръмбеш, Свищов, Стражица и Сухиндол са гласували „за”. По втора точно от дневния ред – „Възлага на изпълнителния директор на МОБАЛ да отправи предложение до Министерски съвет за продажбата на недвижимите имоти”, отново представителят на държавата се е въздържал да подкрепи предложението. От името на община Лясковец вотът също е бил „въздържал се“. Община Горна Оряховица е гласувала „против”, а предложението са подкрепили общините Велико Търново, Елена, Златарица, Полски Тръмбеш, Свищов, Стражица и Сухиндол.