Прекратиха търсенето на тела след влаковата катастрофа в Германия
Прекратиха търсенето на тела след влаковата катастрофа в Германия / БГНЕС

Окончателният брой на загиналите при железопътната катастрофа в Югоизточна Германия във вторник е 10, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, като се позоваха на говорител на полицията.

Малко по-рано органите на реда съобщиха за 11 жертви.

Полицейски говорител обаче уточни тази сутрин, че са били намерени 10 загинали. Претърсването на отломките за още тела е прекратено, тъй като вече няма хора, които се водят в неизвестност.

81 души са били ранени при влаковата катастрофа. 18 от тях са получили сериозни наранявания. Цитираният полицейски говорител обаче изрази оптимизъм, че никой от пострадалите няма да почине.

Прекратиха търсенето на тела след влаковата катастрофа в Германия
netinfo
Железопътната катастрофа стана близо до баварския град Бад Айблинг вчера рано сутринта. Два влака, превозващи общо 150 души, се сблъскали челно на коловоз. Катастрофата станала на завой, след като системата за автоматично спиране на железопътните композиции, ако се окажат на една и съща линия, очевидно не е проработила.

Най-тежките жп катастрофи в света за последните 40 години

Властите разследват каква е причината за трагедията.

Все още не е открита третата черна кутия на влаковете, предаде ТАСС, като се позова на германския министър на транспорта Александър Добринт. Без анализ на данните, съхранени на това записващо устройство, за следователите ще е сложно да разберат какво точно се е случило. Съдържанието на другите две черни кутии, намерени на мястото на катастрофата е проучено, посочи министърът.

Засега няма индикации за технически дефект или грешка на машинистите. Германските следователи насочват вниманието си върху контрольора на семафора, предаде Ройтерс, като се позова на източник от разследването. Железопътната линия, на която стана катастрофата, е била отворена за движение и за двата влака, посочи източникът.

Заради завоя и поради факта, че теренът е горист, машинистите не са имали видимост преди катастрофата.

Източник: БТА