Тошко Йорданов: Никой не може да спре българите, които искат промяната на статуквото
Тошко Йорданов: Никой не може да спре българите, които искат промяната на статуквото / slavishow.com

Каквото й да измислят противниците на Референдума, те не могат да го спрат! Така сценаристът от екипа на Слави Тошко Йорданов отговори на въпроса на Дарик, очакват ли сценаристите сценарий срещу тях, след като внесоха в Парламента подписите на над 670 000 българи. Не знам какво са способни да измислят и не можем да се сетим за всички процедурни хватки, но ще сме готови да реагираме адекватно във всеки  момент, призна той. Йорданов заяви, че всички злословия и нападки по отношение на Трифонов и екипа му са абсолютна лъжа – от информацията за мераците на Слави да влиза в политиката до това, че някой е изсипал милиони за кампанията по събиране на подписи.

На политиците трябва да им е ясно, че това е волята на над 600 000 българи, Референдум ще има и именно този референдум ни дава големи шансове да променим функционирането на държавата, да променим начина, по който избираме тези, които ни управляват и градят законите в България, категоричен е Тошко Йорданов.

Той обясни, че е имало моменти преди Нова година, когато в най-студените дни, екипът изобщо не е бил сигурен дали ще може да се съберат необходимите подписи до предварително обявените срокове. През последните дни на януари обаче  всеки ден в подписката са се включвали по 20 – 30 хиляди души.

Всеки журналист, който се чувства свободен, може да участва в разяснителната кампания за всеки отделен въпрос от референдума, каза още Йорданов по повод необходимостта от по-голяма информираност на населението. Това не е Референдум за “Шоуто на Слави”. Писнало ни е от цялата система и искаме, всички, на които също им е писнало, да бъдат активни и да променим заедно политическото статукво, заяви сценаристът.

Най-добрият вариант е Референдумът да се проведе заедно с президентските избори тази есен, за да не се харчат излишни държавни пари, обясни още Тошко Йорданов и подчерта, че ако до урните отидат достатъчно много хора, в държавата  коренно ще се променят 2 неща – няма да гласуваме за подредените в партийните листи, а сами ще избираме кои личности да ни представляват в парламента. Освен това ще се намалят драстично парите, които се дават безобразно на партийните централи.

Цялото интервю можете да чуете на darikradio.bg