Напрегнато денонощие за огнеборците в Шуменско, гасиха 6 пожара
Напрегнато денонощие за огнеборците в Шуменско, гасиха 6 пожара / netinfo

На шест сигнала за пожари са се отзовали огнеборците от област Шумен през изминалото денонощие. Това съобщават от ОД на МВР.

В 09:34 часа вчера е получен сигнал за пожар в общежитието на Професионалната гимназия по селско стопанство в Шумен. На бул." Симеон Велики" в града е изпратен противопожарен екип, който установил, че пламъците тръгнали от незагасена цигара. Опушени са 30 кв.м. стени, изгоряло е легло, дюшек, нощно шкафче и пвц дограма със стъклопакет.

В 14:18 часа е получен сигнал за пожар на ул."Подуево" в града. Изпратен е противопожарен екип, който при пристигане на място установил, че горят сухи треви и отпадъци. Не е допуснато разпространение на огъня. Пламъците са погасени.

Сигнал за пожар в пластмасов контейнер за смет на ул."Владайско въстание" в Шумен е получен в 23:14 часа снощи. Пристигналият на място екип погасил пламъците, тръгнали поради небрежност при боравене с открит огън. Контейнерът за разделно сметосъбиране е изгорял, спасени са други два съседни.

Два сигнала за пожари в навеси в село Тодор Икономово са получени тази нощ чрез телефон 112 в дежурната част на противопожарната служба в Каолиново. Първият сигнал е получен в 03:15 часа. Съобщено е, че гори навес на ул."Георги Стамов" в селото. Пристигналите екипи локализирали и погасили пламъците. Изгорели са 40 кв.м. покривна конструкция, 50 бали слама, 50 бали люцерна и 500 кг. ечемик, собственост на мъж на 60 години, който живее на адреса. Два екипа са гасили пламъците, които до момента не е ясно от къде са тръгнали. Спасена от изгаряне е къщата на 60-годишния мъж.

В 03:35 часа е получен втори сигнал за пожар в село Тодор Икономово. На ул."Калиакра" е изпратен противопожарен екип, който установил, че пламъците, по неустановен засега начин са тръгнали от навес до къщата. Изгорели са 10 кв.метра покривна конструкция, 60 бали слама и по данни на собственика, който е на 31 години три кози, други пет животни са били изведени и спасени от пламъците. Не е допуснато разпространение на пламъците и къщата е спасена от изгаряне.