Цонев: От ДПС ще отидем и по-нататък за КТБ - искаме да се осветли и докладът
Цонев: От ДПС ще отидем и по-нататък за КТБ - искаме да се осветли и докладът / БГНЕС

От ДПС ще поискат да бъде осветен докладът на Специализираната компания, която прави разследването, „Алекс партнърс". Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев. Темата с КТБ се разпали с нова сила, след като вчера синдиците на банката списъци с размера на влоговете и кредите на физически лица, заемащи висши държавни длъжности.

"Настоявахме за публичност, защото това е единственият начин всички митологеми, включително и тези, създадени от мажоритарния собственик, да бъдат разбити от самите вас, които сте основните хора, които направлявате общественото мнение чрез коректна информация. Ние направихме така, че да има тази публичност и изводите сега са за вас. Четете, гледайте, правете коментари. Ние, политиците, в този момент няма какво да коментираме", каза Йордан Цонев.

"Мога само да кажа още нещо - ние, като партия, ще отидем още нататък в публичността. Правим законодателно проучване как може да бъде осветен докладът на специализираната компания, която прави разследването - „Алекс партнърс", защото има законодателни пречки от всякакъв характер, за да се види какво е положението. Ще се помъчим да направим достояние на хората и този доклад, защото е важно. Това ще е последната крачка в осветяване на истината. Изводите са за обществото", допълни още Цонев.