Всеки ден без неделя може да се посещава кучешкия приют, но след инструктаж и уведомление 3 дни по-рано
Всеки ден без неделя може да се посещава кучешкия приют, но след инструктаж и уведомление 3 дни по-рано / Радка Минчева, архив

Приютът за безстопанствени животни в Разград може да бъде посещаван всеки ден от седмицата без неделя, но след инструктаж и уведомление, подадено 3 дни по-рано. Това става ясно от заповед на кмета на Разград д-р Валентин Василев.

Тя е с дата 9 февруари и е публикувана на сайта на община Разград. Според нея графикът за посещение на физически и юридически лица за осиновяване и обгрижване на животните е различен за работните дни и за почивната събота. От понеделник до петък при кучетата може да се влиза от 9,00 до 12,00 ч. и от 13,00 до 16,00 ч., а в събота - между 9,00 и 12,00 ч.

Посещението в приюта се позволява след инструктаж от служители на община Разград и след предварително писмено уведомление 3 дни преди датата на посещението, депозирано в стая 104/105 в сградата на община Разград.

Ще припомним, че точно месец преди издаването на заповедта доброволци, по-късно обединили се в сдружение „Защита на животните в Лудогорието“, имаха проблем с достъпа до приюта. Тогава главният експерт в община Разград д-р Михаил Балтаджиев, който отговаря за приюта, ги предупреди, че това е последното им посещение там. По време на посещенията си в приюта доброволците носят храна на кучетата, разхождат ги с повод, осигуряват им изработени по тяхна поръчка дървени къщички, в специална фейсбук страница им търсят и осиновители.