Областен съвет на децата представи свой проект
Областен съвет на децата представи свой проект / областна администрация Сливен

Областният съвет на децата в Сливен представи проекта „Пътуване към себе си". Той е в рамките на проект „Засилване на ролята на детските съвети и превръщането им в активен фактор за вземане на решения по въпросите на децата на общинско и областно равнище".

За изпълнението на проекта е сформирана работна група по кооперативно планиране, в която участват представители на общинските администрации, медии, бизнес и деца от съвета.

Основна цел на проекта е да се покаже какви са вредите от използването на наркотици и да се насочи вниманието на младите хора към спорта и други възможности за пълноценно запълване на свободното време.

Сред дейностите са обучения на принципа „връстници обучават връстници"; провеждане в градовете на областта на ден „Наркотиците далеч от нас"; изработване на клипове с участието на Станка Златева, Атанас Скатов, Борис Панайотов и др. с послание към децата.

Ще бъде направена фейсбук страница „Наркотиците далеч от нас", където ще се публикуват материали и информация за изпълнението на дейностите по проекта.

При представянето на проекта присъстваха областния управител на Сливен Татяна Петкова и нейните заместници Камен Костов и Веска Вълчева. По думите на заместник областния управител Камен Костов, децата имат възможности за намиране на най-добрите решения на проблемите, които пряко ги засягат. „Работете със самочувствие и желание, а ние ще ви подкрепяме в добрите начинания,", добави още той.