Какво става с възпитателя, присвоил печеливш лотариен билет от ученик
Какво става с възпитателя, присвоил печеливш лотариен билет от ученик / Sofia Photo Agency, архив

На път да приключи е разследването по случая, в който възпитател във Възпитателното училище-интернат в Завет е присвоил лотариен билет с печалба от 100 000 лева от свои ученик. Това съобщи директорът на учебното заведение Ахмед Ферхад.

Той заяви, че иска колкото се може по-бързо да приключи разследването, за да се изчисти името на училището. Местните хора укорявали всички работещи там.

"За себе си съм си изяснил истината", призна директорът, но не обяви становището си.

Школският директор уточни още, че възпитателят Ергин Хасан се е върнал от болнични, вече е на работа, 14-годишното момче също на училище.

По разпореждане на Ферхад менторството над детето е пренасочено към друг възпитател. Педагозите са предупредени ако има нужда да обръщат повече внимание на момчето, което е подложено на стрес, но с общи усилия е преживяло това, което му се е случило.

Миналия ноември 42-годишният Ергин Хасан бе обявен като един от спечелилите 100 000 лева участници в Националната лотария. По-късно стана ясно, че билетът е закупен от негов възпитаник, а възрастният мъж прибрал билета, за да го съхранява, но сам получил печалбата.