78  заявления за настаняване в новопостроените социални жилища в Дупница
78 заявления за настаняване в новопостроените социални жилища в Дупница / Дарик радио,архив

78 са подадените заявления за настаняване в новопостроените социални жилища в Дупница. Крайният срок изтече в петък - 5 февруари.

12 едностайни, 1 двустаен и 1 тристаен апартаменти очакват своите нови обитатели. Документите им ще бъдат разгледани от комисия, която ще бъде назначена със заповед на кмета на Община Дупница, в нея ще влязат и 5-ма общински съветници.

В първите дни на март комисията трябва да започне работа по оценка и подбор на наемателите, като се очаква в средата на март да започне настаняването.

Все още обаче в рамките на социалните жилища не е изградена пъна инфраструктура. Общината има изготвен проект и избран изпълнител, по инструкция на Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Проблем е, че програмата, която трябва да финансира ремонтните дейности все още не е отворена. Очакванията са това да стане през месец май. Ако това се случи, избраната фирма ще може да започне работа веднага, срокът за изпълнение е 60 дни обясни зам.кметът Красимир Георгиев. Той изрази надежда, че от МРРБ няма да има нови инструкции, които да налагат избор на нова фирма изпълнител. „Дано няма нова нормативна промяна, защото не е по нашите сили да определяме държавната политика по управлението на еврофондовете" коментира Георгиев.