Крис от X Factor: Мечтая за солови концерти, но не с кавъри, а с мои песни
Крис от X Factor: Мечтая за солови концерти, но не с кавъри, а с мои песни / снимки: X Factor, фейсбук

Кристиан Костов е една от емблемите на тазгодишното издание на X Factor. 15- годишното момче, родено в Москва, разтърси България с таланта си, който го отведе до финала на шоуто и му завоюва второто място. Крис се превърна в любимец на тийнейджърите и дори го сочат за модна икона. За да зарадва многобройните си фенове, талантливият изпълнител се втурна на обиколка из цялата страна- пее, снима се с почитатели, раздава автографи и усмивки… Втората му спирка след столицата е Велико Търново. Посрещам го за интервю в студиото на “Дарик”. Очаквам да посрещна малко момче с голям талант, изморено от пътувания и участия. На вратата виждам обаче висок, усмихнат младеж, които носи заразителен позитивизъм и много енергия. Докато му обяснявам какви забележителности може да види в старата столица, Крис бързо се тагва от Велико Търново във фейсбук, а след секунди вече десетки фенове заявяват, че нямат търпение да се срещнат с него. Малко преди да отиде на срещата с тях, с Крис разговаряме за X Factor, за бъдещите му проекти, за мечтите му…


Крис, защо включи Велико Търново в обиколката си в страната?
Заедно със семейството и приятелите ми решихме да направим фен среща тук. Първата причина е, че много обичам града. Бил съм във Велико Търново когато бях малък, разгледах Царевец, но почти всичко съм забравил. Искам да възстановя тези невероятни емоции и спомени и не на последно място да зарадвам феновете си. Знам, че в този град са много. С две думи- решихме спонтанно.

Крис от X Factor: Мечтая за солови концерти, но не с кавъри, а с мои песни
netinfo


Знаеш ли, вчера през целия ден ми звъня телефона. Различни хора ме питаха къде да се срещнат с теб. Направих списък на тези, които искат да взема автографи от теб, за да им ги дам, ако не успеят да дойдат. Очаквай много фенове!
Дано, дано!

Как се чувстваш на срещите с феновете?
Радвам се на тези срещи, защото виждам, че мога дори с една снимка да направя някого щастлив, да го зарадвам дори за малък период от време. Това се чувствам много добре, виждам, че всичко не е направено напразно. Това е най- важното за един артист- да прави хората щастливи.

Как ти се отразява славата?
Не ми се отразява много силно, защото не мисля, че съм чак толкова популярен. Различното е, че животът ми стана по интересен. Винаги съм зает с ангажименти и не мога да си позволя да не правя нещо. Знам какво ще ми се случи след един час, след няколко дни… Това е, което търся в живота си- да работя, да съм зает, да се занимавам с такива неща, докато имам време, възможност и сили. Всичко ми се случи много бързо. Дори не успях да осъзная, че съм финалист, че съм на второ място… Още не вярвам в това! Опитвам се да правя това, което най- обичам в живота си.

Гледах шоуто и видях колко много труд и репетиции стоят зад него. Очаквах да видя днес едно изморено от участия момче, но ти ме изненада. Как успяваш да съхраниш енергията си?
Работата ме зарежда още повече. Надявам се да не се случи такова нещо, но ако ме видиш след почивка или след боледуване, ще съм толкова недоволен от живота си, че няма да ме познаеш. Всъщност, не мога да кажа че съм зает, защото правя това, което обичам и това ме прави усмихнат и доволен от живота.

С работа си зареждаш батерията?
Да, може би няма да мога да пея на 100% ако съм изморен или да изглеждам добре, но винаги ще имам енергия, когато около мен са моите прекрасни фенове и приятели.

И ще пръскаш позитивизъм, който ни липсва днес.
Да, липсва, особено в последно време.

С какво ще запомниш X Factor освен с голямото признание на публиката?
За мен е изключително изживяване! Намерих толкова яки хора, които винаги ще са до мен, а и аз до тях. Това го знам със сигурност. Станахме толкова близки, че можем да се наричаме семейство- тазгодишните участници, хората от миналите сезони и екипът.

Липсва ли ти?
Много! Казах си на последния лайф “О, най- накрая всичко свършва и напрежението си отива”. Сега това напрежение ми липсва и ме е яд, че остана в миналото.

Да, но ти предстоят други предизвикателства. Издай малко какви проекти ти предстоят да реализираш.

Имам много проекти и идеи, но не искам да издавам. Може да очаквате от мен много нови песни и даже албум. Иска ми се да правя солови концерти не с кавъри,  а с мои песни, които съм написал аз заедно с брат ми. Той ми помага много, за мен е музикален гуру. 

Какво не знаят хората за теб, за мечтите, хобитата ти?
Аз съм обикновено момче на 15 години. Обичам видео игри, да се забавлявам, да ходя на партита, да се лигавя и правя бели. Много често мога да счупя нещо. Обикновен съм! Правя всичко, което върши всяко 15 годишно момче.

Как реагират на постиженията ти твоите приятели в Русия?
За моя радост не реагират злобно. Даже много се радват за мен. Всеки ден звънят,  пишат, че се гордеят с мен. Пожелавам на всеки да има такива приятели като моите.

Какво си пожелаваш да ти се случи?
Искам всичко да върви по този начин в живота ми както сега!