Деца дариха кмета на Шумен с пита и мед
Деца дариха кмета на Шумен с пита и мед / netinfo

Деца от ОДЗ „Пчелица" гостуваха на кмета на Шумен Любомир Христов и го дариха с пита и мед за здраве и благополучие. Посещението бе организирано от Съюза на българските пчелари в Шумен с председател Даниела Челебиева и директорката на детската градина Стела Василева.

Кметът Любомир Христов благодари на малките си гости и пожела на техните ръководители благодатна година за производителите на мед. Той ги увери, че общината ще направи всичко възможно за създаване на благоприятни условия за развитие на производството на мед и пчелни продукти. Любомир Христов покани ръководството и представители на Съюза на българските пчелари в Шумен на среща с кметовете на селата за координиране на съвместните действия за създаване на оптимални условия за отглеждане на пчелните семейства.

Посещението при кмета е част празниците на меда по случай Св. Харалампий, покровител на пчеларите, известен български просветител и лечител.

В продължение на 10 дни Съюзът на пчеларите в Шумен организира изложби и базари на мед и пчелни продукти, на детски рисунки и пластики, беседи и срещи.