Главният прокурор поиска имунитета на депутат от ГЕРБ
Главният прокурор поиска имунитета на депутат от ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски, съобщават от прокуратурата.

Искането е във връзка с проверка на Софийска градска прокуратура за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие.

На 2 октомври 2015 г. в Троян, движейки се с несъобразена скорост, Миховски е блъснал с автомобила си пешеходка. Пострадалата е получила фрактури и средна телесна повреда, довела до трайно затруднено движение на краката за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски е тестван за употреба на алкохол, дрегерът е отчел положителен резултат - 0, 48 промила. Съставен му е aкт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че депутатът Иван Миховски ще подаде писмено заявление, че се отказва от имунитета си. С този си акт народният представител заявява своето желание за незабавно изясняване на всички обстоятелства по случая от страна на компетентните органи, коментираха от пресцентъра на ГЕРБ.