Горнооряховски криминалисти задържаха телефонни измамници, завлекли с 2000 лв. габровец
Горнооряховски криминалисти задържаха телефонни измамници, завлекли с 2000 лв. габровец / снимка: DarikNews.bg, архив

Криминалисти от полицейското управление в Горна Оряховица задържаха двама мъже от стражишкото село Камен, извършили телефонна измама на територията на Габрово. Работата по случая е започнала около 15:30 ч. вчера, когато в полицията в старата столица била получена информация за 40-годишен мъж, който пътувал с лек автомобил от Габрово в посока Велико Търново и носел със себе си 2000 лв., придобити от телефонна измама.

На униформените било обяснено, че парите са взети по схемата “операция на близък”. Незабавно служители на Районно управление- Горна Оряховица са предприели небоходимите мерки и малко по-късно въпросният автомобил е бил засечен край село Драганово.

Същевременно са били предприети действия по издирване и установяване на граждани, за които е имало информация, че се занимават с измами. След около два часа в района на болницата в железничарския град е задържан лек автомобил “Ауди” и намиращите се в него двама мъже - 21-годишният Й. П., известен на полицията, както и 26-годишният Д. С., криминално проявен и осъждан за измами. И двамата са от стражишкото село Камен.

При последвалата проверка на двамата мъже и автомобила, полицаите открили и иззели мобилни телефони, между които и този със СИМ картата, с който е била извършена измамата.

Двамата са задържани за срок до 24 часа. Мъжът пренасял парите се е прибрал в Габрово и там е задържан от служители от местното полицейско управление. Работата по документиране на престъпната дейност на Й. П. и Д. С. продължава, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР в Габрово, информираха от търновската полиция.