Задържаният нападател на инкасо автомобил направил самопризнания
Задържаният нападател на инкасо автомобил направил самопризнания / DarikNews.bg, Лалка Димитрова

140 000 лева е имало в инкасо автомобила, който братовчедите Бойко и Христо Борецови опитаха да оберат в Средец, съобщи на извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. По думите му мъжете имали намерение да откраднат както парите, така и автомобила.

В понеделник сутрин двама 20-годишни мъже опитаха да ограбят инкасо автомобил в  Средец. Единият от тях бе убит от охраната на автомобила, а другият - задържан. Двама гардове, влезли в схватка с нападателите, получиха травми по главата.

Нападател е убит при опит за обир в Средец, двама охранители са ранени

Въпреки че са били въоръжени, двамата нападатели не са стреляли, стана ясно от думите на Петров.

Мъжете нападнали гардовете на инкасото, докато те са слизали от автомобила. Срещнали яростна съпротива от страна на охранителит , единият от които прострелял 20-годишния Христо. Той е бил убит с един куршум.

Братовчед му е задържан и разпитан, като е направил пълни самопризнания. Колата, с която двамата са отишли до Средец, за да извършват планувания обир, е открита на три километра от мястото на инцидента.

Апелативният прокурор на Бургас каза, че ще бъде за Борецов ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Според източници на Дарик 20-годишният Бойко Борецов също е работил като частен охранител на инкасо автомобил отскоро. Баща му е бивш полицай.