Ученическите игри започват в петък с волейболен турнир
Ученическите игри започват в петък с волейболен турнир / netinfo

Общинският кръг на „Ученически игри 2016“ стартира с турнира по волейбол на 12 февруари – съобщи директорът на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ Цветан Танев. Волейболната надпреварата в трите възрастови групи 5-7, 8-10 и 11-12 клас продължава три дни в зала „Лудогорец“. Техническата конференция е в сряда, 10 февруари, от 15,30 ч.

Седмица по-късно пак там ще са турнирите по бадминтон и шахмат, в тези спортове заедно с тениса на маса за пръв път тази година ще има и възрастова група 11-12 клас, досега нямаше – обяви Танев. Не добре обмислено и демотивиращо е това, че за най-големите има само общински кръг в този спорт, на областен и национален не продължават – допълни той.

На 19 февруари е и общинският кръг на състезанието по тенис на маса, за пръв път негов домакин ще е ОУ“Никола Икономов“.

Баскетболният турнир е на 24-25 февруари в зала „Лудогорец“, хандбалният – на 12 март в залата на ПТГ“Шандор Петьофи“. Футболната надпревара продължава три дни, тя ще е на стадиона на ПГССХВТ“Ангел Кънчев“ от 18 до 20 март. Хронологически последно е състезанието по лека атлетика – на 30 март. То е и най-проблемно – няма определено място, на което ще се проведе.

За победителите и класираните на второ място са осигурени купи, за трето място – купи.

Цветан Танев припомни, че миналата година в общинския кръг на „Ученическите игри“ са участвали 638 деца. Най-масов е футболният турнир – 198 участника, 140 са младите волейболисти, 100 – баскетболистите.

Танев отличи и няколко учебни заведения, чиито възпитаници са спечелили най-много призови места миналата година, което според него говори за добра работа на учителите по физкултура в тези училища. Във възрастова група 7-10 клас ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ е със 7 първи места преди година, те са в спортовете: баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса и шахмат. Четири купи за първо място имат учениците от 5-7 клас от ОУ“Васил Левски“, по 3 първи места имат СОУ“Христо Ботев“ във възрастова група 5-7 клас, ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ 8-10 клас и ПГИ“Робер Шуман“ – 11-12 клас. С по 2 първи места са: СОУ“Н.Й.Вапцаров“ – 5-7 клас; ПТГ“Шандор Петьофи“ – 8-10 клас. По едно призово място имат: ОУ“Н.Икономов“ – 5-7 клас; ОУ“Ив.С.Тургенев“ – 5-7 клас; ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец – 5-7 клас; ПМГ“Акад. Н.Обрешков“ – 11-12 клас; ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ – 11-12 клас.