Бизнесмен, обвинен за убийството на зет си, иска да излезе от ареста
Бизнесмен, обвинен за убийството на зет си, иска да излезе от ареста / netinfo

Бизнесменът Румен Иванов, който е обвинен за убийството на зет си Николай в района на плажа „Кабакум” миналото лято, иска да излезе от ареста. Неговият адвокат е изпратил молба до Варненската окръжна прокуратура, тъй като според НПК държавното обвинение може да измени или отмени мярката за неотклонение, ако няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Стрелецът от „Кабакум” признал: Застрелях зет си, за да не пострада друг

По искането на Иванов днес във Варненския окръжен съд беше насрочено заседание, но на делото не беше даден ход. Съдът изтъкна, че не е сезиран по законоустановения ред и не е компетентен да се произнесе по направеното искане от защитата. Адвокатът на обвиняемия изрично заяви, че е адресирал молбата си до наблюдаващия прокурор, съобщават от пресслужбата на съда.

Стрелецът от „Кабакум” работил за националната сигурност

Иванов е зад решетките от близо 6 месеца. Той беше задържан на 23 август 2015 г., когато със законно притежавано оръжие стреля по зет си. Двамата са били в а апартамент в местността Кабакум, а жертвата се е опитала да избяга на улицата. Обвиняемият сам е подал сигнал в полицията, а пред пристигналите служители на реда заявил „Застрелях го, за да не пострада някой друг”.  Жертвата и дъщерята на бизнесмена са били през развод. От брака си имат две деца - на 3 и 1 г.