Простреляха 30-годишен в центъра на Кърджали, почива на път за болницата
Простреляха 30-годишен в центъра на Кърджали, почива на път за болницата / netinfo

Млад мъж на 30 години беше прострелян днес по обяд в центъра на Кърджали. Почива на път за болницата. Окръжна прокуратура наблюдава образувното досъдебно производство за причиняване на умишлено убийство на 30- годишен с инициали М.Р. по чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата. Предприети са действия по установяване и издирване на извършителя на деянието.

Инцидентът e станал на уличка на пазара в родопския град. Според очевидци 17-годишен е произвел три изстрела с пистолет и е ранил млад мъж. Пострадалият е транспортиран в болницата с минаващ наблизо автомобил.

Сигналът за простреляния мъж е подаден днес в 11,50 часа. В момента криминалисти от ОД на МВР-Кърджали и разследващ полицай разпитват и издирват очевидци на престъплението. Извършени са процесуално-следствени действия, съобщиха от полицията.

 

М.Р. е приет е в лечебното заведение в ОАРИЛ в състояние на клинична смърт, каза директорът на МБАЛ д-р Тодор Черкезов. Въпреки това пациентът е интубиран, но от тук нататък вече е случай на съдебна медицина, допълни той.