РИОСВ-Русе излъчи победителите в конкурса за проект на пъзел
РИОСВ-Русе излъчи победителите в конкурса за проект на пъзел / снимка:РИОСВ Русе

РИОСВ-Русе излъчи победителите в конкурса за изработка на проект на пъзел, посветен на Световния ден на влажните зони - 2 февруари 2016 г. В инспекцията постъпиха 106  творби на участници от учебни заведения от областите Русе, Разград, Силистра, София и Велико Търново.

Традиционно многобройни бяха творбите, предоставени от школите по изобразително изкуство на Обединен детски комплекс от град Силистра. Конкурсът е предизвикал интерес у по малките участници, като в първа възрастова група се съревноваха 67 проекта.

Победител във възрастовата група от 6-12 години е Витан Василев, възпитаник на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ гр. Русе, във втората от 13-18 години Милица Драганова от ПМГ „Св. Климент Охридски“ гр. Силистра. Учениците от МГ „Баба Тонка“ са фаворите при колективните творби.

РИОСВ-Русе присъжда Специална награда за разработка на цялостен проект на Николай Тодоров – ученик в СОУ „Отец Паисий“ гр. София.

Предметните награди очакват победителите в Информационния център на инспекцията на адрес: гр. Русе 7000, бул. „Придунавски” № 20, РИОСВ-Русе. За  участниците в конкурса са предвидени грамоти, поощрителни награди и информационни материали.

Екипът на РИОСВ-Русе със задоволство отбелязва задълбочената подготовка на участниците в конкурса и познаване на ролята на  влажните зони  за поддържане на природния баланс и  биологичното им разнообразие.

Списъкът на победителите е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русе: http://riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html.