В Юпер пламна къща, в Кубрат горя оранжерия
В Юпер пламна къща, в Кубрат горя оранжерия / netinfo

Три пожара са гасили през последните дни огнеборците от Разградско - съобщават от Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Разград.

Най-сериозни са щетите при инцидент в село Юпер. В 17,13 ч. на 6 февруари е получен сигналът за пожар на ул. „Осъм“№1. Огънят е унищожил 75 кв.м. покривна конструкция, 4 броя бяла и черна техника, 5 броя мебели, дограма, личната карта на собственика на имота, храсторез и друго домашно имущество. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън от страна на собственика на жилището.

Ден по-рано, на 5 февруари в 11,43 ч. отново в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кубрат е получено съобщение за пожар в оранжерия на ул. „Огоста“11 в общинския център. Унищожени са 30 кв.м. полиентилен за оранжерия.Причината за пожара е късо съединение.

Огнеборците в Разград пък са гасили пожар в комин. Сигналът за него е получен в 10,32 ч. на 7 февруари. Инцидентът без материални щети е бил в жилищен блок на ул. „Абритус“, бл.17, вх.А.