Яна Вангелова е новият председател на НПСС
Яна Вангелова е новият председател на НПСС / НПСС

Яна Вангелова е новият Председател на Националното представителство на студентските съвети в мандат 2016-2018 година. Общото събрание се проведе в Тракийски университет - Стара Загора.

Вангелова е сред тримата кандидати, които се явиха със своите платформи пред общото събрание на НПСС. Тя получи най-голяма подкрепа от присъстващите делегати на събранието. Представителят на Технически университет - София - Момчил Петков получи 2 гласа, а Ивайло Здравков от Национална спортна академия "Васил Левски" получи 1 глас.

Яна Вангелова е позната в студентските среди като човек с опит в организацията, притежаваща познания и воля да бъде лидер. Тя е докторант по специалност „Организация и управление на производството" и магистър по „Управление на европейски проекти", владее свободно гръцки и английски език. Тя е сред учредителите на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица 2017".
Представител е на обществени и консултативни съвети към държавни институции в страната и експерт по проблемите на образованието и младежта. Не е била член и не членува в политическа партия.

През мандат 2014 - 2016 Яна Вангелова бе част от Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети и заместник-председател на организацията.

За Председател на Общото събрание на НПСС беше избран д-р Борис Андонов от Медицински университет "Проф.д-р Параскев Стоянов", който ще изпълнява длъжността за втори пореден мандат.

Сред членовете на Изпълнителен съвет бяха избрани:
Иван Прокопиев от Тракийски университет - Стара Загора
Весела Михайлова от Икономически университет - Варна
Диана Василева от Академия на МВР
Георги Димитров от Стопанска академия "Димитър А. Ценов"
Събина Бодурова от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство
Звездина Горанова от Медицински университет - Плевен
Кирил Стоянов от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър"
Станислава Чолова от Университет по библиотекознание и информационни технологии