Дончо Захариев: Няма да позволя да бъда заложник на политически интереси
Дончо Захариев: Няма да позволя да бъда заложник на политически интереси / 100 вести

"Няма да позволя да бъда заложник на политически интереси", казва пред вестник "100 вести" Дончо Захариев, кмет на Трявна.

Този коментар е направен в едно доста обширно интервю на Захариев пред изданието. Той засяга въпроси от финансов и политически характер, свързани с управлението. Тези думи Дончо Захариев казва по повод казуса "кметски наместник на село Радевци":

"Съжалявам, че г-жа Пределова приема този въпрос твърде лично, но не мога да приема като аргумент, че понеже е била на тази длъжност 24 години, аз трябва да работя с нея. Благодаря и за свършеното до момента, но мисля, че имаме нужда от нова посока и нова визия за развитието на населените места в общината. Считам, че постъпих достойно и й обясних своите аргументи, поради които не мога да работя с нея и няма да позволя да бъда заложник в нечии политически игри".

Още теми от изданието:

След няколко неуспешни опита да бъде намерен стопанин на плувния басейн в СОУ ”Отец Паисий”, Община Габрово предлага към него да бъде включен и закрития плувен басейн в ПМГ ”Акад. Иван Гюзелев” и заедно да бъдат отдадени на концесия. Предложението за двете спортни съоръжения - единствени по рода си на територията на община Габрово, е включено в Програмата за управление на общинската собственост за 2016 година.

Бизнесът от областта вкара в икономиката на региона над 69 милиона лева по европроекти. По тях са работили 88 фирми от Габровска област през първия програмен период 2007-2013 г. по всички отворени оперативни програми.

На сигнали за скала, паднала на пътното платно между селата Чукили и Горнова могила, и за дървета, надвиснали по пътя към Жълтеш, са реагирали габровските пожарникари. Екипът отишъл край Чукилите, но се оказало, че почистващите пътното платно вече са успели да отстранят скалата. Взели мерки и по отношение на надвисналите край пътя за Жълтеш дървета, но се оказало, че проблемът е мокрият и тежък сняг.