След петчасова конференция и 2 гласа разлика ДПС-Кубрат е с нов председател
След петчасова конференция и 2 гласа разлика ДПС-Кубрат е с нов председател / netinfo

Сред рекордна по продължителност отчетно-изборна конференция ДПС-Кубрат е с нов председател.

Форумът в лудогорския град започна в 14,00 ч., а към 19,00 ч. вече бе известен новият лидер. Партията за пръв път от 4 мандата изгуби местните избори и това предизвика много сериозни дискусии – обясниха присъствали на конференцията. Изборът бил таен, в тъмна стаичка, както на избори.

Кандидатите за поста са били двама – досегашният д-р Ибрахим Яхов и Алкин Неби. Ветеринарният лекар е получил подкрепа от 53-ма свои съпартийци, а конкурентът му – 55, имало и 3 невалидни бюлетини.

Алкин Неби е на 47 години, семеен, с две деца, с полувисше образование, работи като рехабилитатор в МБАЛ-Кубрат. Бил е съветник от ДПС в предишния мандат на Общински съвет-Кубрат, на последните местни избори е застъпник на явилия се като независим кандидат за кмет Ремзи Халилов. На конференцията днес обяснил пред съпартийците си, че бил разочарован от начина, по който се е редила листата на ДПС. Амбициите на новото ръководство на ДПС-Кубрат са свързани с отлично представяне на структурата на следващите парламентарни и местни избори.

След петчасова конференция и 2 гласа разлика ДПСКубрат е с нов председател
netinfo