След самокритика и извинение преизбраха д-р Апти за общински лидер на ДПС-Разград
След самокритика и извинение преизбраха д-р Апти за общински лидер на ДПС-Разград / netinfo

Д-р Левент Апти остава общински председател на ДПС-Разград – стана ясно след края на Деветата общинска конференция на политическата сила днес.

Това е негов втори мандат, първият обаче бе непълен, той бе временно изпълняващ длъжността. По тази причина той не направи отчет на 3-те години от предишната общинска конференция, а само на последните местни избори. В откритата част на конференцията д-р Апти си направи самокритика пред своите съпартийци, извини им се за разминаването между очакваните и реалните резултати. По думите му причините са вътрешни и външни, изреждането им може да продължи до утре – обясни той, но призна като една от тях „своята недотам развита политическа опитност“. Бяхме поразени и от преференциалния вот, който пренареди листата ни – каза още д-р Апти. Той призова съпартийците си към сплотеност и единност. „Политическите ни опоненти, някои тръгнали от нашите структури, като вълци в овчи кожи опитват да рушат веригата: единни - силни – готови за действие, използват властови и финансови ресурси, но не трябва да се поддаваме“ – категоричен бе общинският лидер.

След самокритика и извинение преизбраха др Апти за общински лидер на ДПСРазград
netinfo

Цифрите в отчета му сочат, че ДПС в Разград е изгубило два съветнически мандата в сравнение с местните избори през 2011 г., за общински кмет гласовете са 4022, за съветници – 3401, политическата сила си е запазила кметските постове в: Дянково, Стражец, Мортагоново, Липник, Недоклан и Радинград, спечелено е село Раковски, изгубено е село Киченица.

Сред целите, които конференцията е поставила пред новия стар лидер, е „разгръщане на нови политически реалии в селата, където ДПС няма структури“. Ще се разширяваме, но и ще затвърждаваме и заздравяваме вече изградените си структури – допълни д-р Апти.

Изборът му се проведе при закрити врата, той е бил единствената кандидатура, одобрена единодушно от 79-те делегати. Избран е и 33-членен общински съвет, ревизионна комисия и 63делегати за областната конференция на ДПС.

Избраните делегати за общинската конференция са били 108, разликата с реално присъстващите д-р Апти обясни с липсата на представители на село Ясеновец. Той предположи, че там е възникнал някакъв проблем, какъв точно не знаеше. Делегатите от Ясеновец били над 10, определянето им е на база представянето в съответното населено място на последните парламентарни избори.

Гости на общинската конференция бяха двамата депутати на ДПС от Разградско – д-р Хасан Адемов и Ахмед Ахмедов.

След самокритика и извинение преизбраха др Апти за общински лидер на ДПСРазград
netinfo