ДПС-Завет с нов лидер
ДПС-Завет с нов лидер / Радка Минчева, архив

Общинската организация на ДПС в Завет си избра нов лидер. Това стана на Отчетно-изборната конференция на политическата сила в лудогорската община днес.

Двама общински служители са били съперници за поста. 11 от делегатите на конференцията са подкрепили Четин Емин от дирекция „Образование“, а 67 са били „за“ Гюнеш Лютфи, имало е и няколко недействителни бюлетини.

Досега това е единствената общинска организация в Разградско, която си избра нов лидер, в Лозница и Самуил преизбраха общинските председатели.

Гюнеш Лютфи е на 35 години, в момента завършва висшето си образование специалност „Публична администрация". Работил е в Агенцията по рибарство и аквакултури, 3 години е бил в централата на Младежкото ДПС на поста заместник-председател с ресор „Организационна дейност и кадрова политика“. През 2013 г. бе в листата на ДПС за парламентарните избори. От около месец е експерт по спорта в община Завет. Сред ангажиментите му е разработването на новата спортна зала в Завет, в която от месец март започват тренировки по бокс, борба, волейбол и тенис на маса – разказа кметът на Завет Ахтер Велиев.