Търсят 350 жени за бране на ягоди
Търсят 350 жени за бране на ягоди / Dariknews.bg, архив

350 са свободните работни места за бране на ягоди в Испания. Срокът за кандидатсване е 26 февруари.

Работодателите предлагат брутна заплата 39.87 €/ден; нето 38.40€/ ден след удръжките за социални, здравни осигуровки и ДОД. Система на заплащане е различна. Обичайно се прави банков превод по дебитна карта два пъти в месеца. Месторабота е в различни стопанства в Палос де ла Фронтера - провинция Уелва

Пътуването до Испания е за сметка на работничката. Билетът до Испания се заплаща от работодателя и стойността се удържа от първата заплата на работничката. Връщането до България се заплаща от работодателя, ако работничката остане до края на кампанията. Храната е за сметка на работничката. Жилището се осигурява безплатно от работодателя, заплащат се режийните разходи - ток, вода, газ - около 15 - 20 евро на човек на месец.

Търсят се жени на възраст между 20 и 40 години, с опит в селското стопанство и способни да издържат на начина на бране на ягоди, както и високите температури през пролетта в парниците.

Очакваното заминаване на одобрените 11.03.2016г. Кандидатства се чрез бюрото по труда. Необходими данни за кандидатстване - телефон за връзка с работника, а ако кандидатката е работила в Испания - копие на документ, който да удостоверява наличието на NIE (идентификационен номер на чужденец) и/или номер на испанска социална осигуровка. Трудовите договори се подписват на място в Испания.