Студентите избират ръководство на националната си организация
Студентите избират ръководство на националната си организация / Организатори

Студентската общност в България избира Председател на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/. Общото събрание, в което участват представители на студентските съвети от всички висши училища, ще се проведе в Тракийския университет от 11:00 часа.

Предстои да бъде избран нов председател и ново ръководство на организацията, която навлиза вече в 16-тата годишнина от учредяването си през 2000 година. Тази година пред студентската общност стои изборът кой да бъде новият студентски лидер на НПСС.

Националното представителство на студентските съвети в Република България е единственият законоустановен орган за защита правата и интересите на студентите, докторантите и специализантите от висшите училища в страната. Като национален такъв, НПСС е органът, вземащ отношение по редица въпроси, касаещи младите висшисти в полза на тяхното по-добро образование.

Според правилника за избор, кандидатите за председател на НПСС са обявени още през месец декември 2015 година и техните платформи са поместени на сайта на организацията. Интересното е, че в рамките на тези избори за първи път сред кандидатите за председател на НПСС има и жена. Тримата кандидати ще имат възможност да представят своите идейни платформи за бъдещето развитие и политики на организацията.