Отцепиха снощи центъра на В. Търново заради съмнение за взривно устройство
Отцепиха снощи центъра на В. Търново заради съмнение за взривно устройство / netinfo

Центърът на Велико Търново бе отцепен снощи заради подозрение за взривно устройство, оставено в търговски обект на ул „Бачо Киро“. Улицата беше затворена от читалище „Искра“ до кръстовището до старото военно училище.

Малко след 19:30 часа, на телефон 112 е подаден сигнал за съмнителен пакет, оставен в супермаркета срещу сградата на Районното управление на полицията и на Областната дирекция на МВР в старата столица. Незабавно е сформирана група от екипи на полицията и пожарната.

Евакуирани са били над 100 човека от жилищната сграда, в която се намира търговския обект. Персоналът на магазина също е бил изведен. „Всички евакуирани са добре и на безопасно място, увериха от полицията.

Служителите на Специализираната дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО) пристигнаха по- късно във Велико Търново. Специалистите използвали  специален робот, с който неутрализираха подхвърлената торба. Оказало се, че в нея е имало запалително вещество и стърчащи кабели наподобяващи часовников механизъм.

"По случая има образувано досъдебно производство. Води се разследване под наблюдението на Окръжната прокуратура. Правят се огледи на място. Изяснява се съдържанието на пакета. Разпоредени са множество експертизи", обясниха криминалисти от старата столица.