Люси Дяковска: Ние сме се събрали да се обичаме - тук, на сцената...
Люси Дяковска: Ние сме се събрали да се обичаме - тук, на сцената... / pleven.philharmony

"Благодаря ви, че ни дарявате с това доверие - ние пък да ви даряваме с някаквa емоция - усмивка, тъга, спомен за нещо с песните, които правим. Мюзикълът е едно вълшебно изкуство, но аз винаги съм смятала, че ще ми е много трудно да бъда мюзикъл-изпълнител, защото преди много години на тази сцена разбрах, че не искам да играя никаква роля и всъщност много ми хареса да бъда „Люси". Люси си е много добре и няма нужда да я вкарваме в роля".

Люси Дяковска Ние сме се събрали да се обичаме  тук на сцената
netinfo

Това са част от думите, с които Люси Дяковска посрещна публиката, изпълнила Драматичния театър в Плевен на третото представяне на „Вечер на мюзикъла с Люси", което се случи на 4 февруари 2016 г. с участието на Плевенска филхармония.

Откъс от мюзикъла „Исус Христос - Суперстар", който поставя началото на рок-мюзикълите, беше част от програмата на концерта. Накратко, Люси Дяковска сподели как „Исус Христос - Суперстар", представя по своеобразен начин историята на Евангелието за Исус, за Мария Магдалена, за това, как той бива предаден, но единственото нещо, което той изпитва е любовта към ближния. „Всъщност ние сме се събрали малко или много да се обичаме - тук на сцената...".

Люси Дяковска Ние сме се събрали да се обичаме  тук на сцената
netinfo

„Аз имах честта да работя с прекрасни групи и само една от тях успя да впечатли не само мен, но и много добри хора с постоянство, талант и нещо, което те просто носят в себе си и тази вечер те ще ви го дарят", каза Люси, представяйки вокалната група A.V.A., която направи своето първо участие на живо след като достигна финала на X Factor.
Момичетата започнаха с песента "Евкалиптова гора", с която сериозно повишиха адреналина на публиката.

Люси припомни явление в световната музика от преди повече от 15-20 години, когато започват да се правят мюзикъли, използвайки музиката на някои световно известни музиканти, и един такъв мюзикъл е „We well rock you".

..." Една изключително луда история, която се случва в 2340-та година, когато вече няма рок музика и са забранени музикалните инструменти" каза Люси.

Основата идва от песента „Килър Куийн", обаче едно момиче и едно момче - Скарамуш и Галилео, решават, че трябва да намерят една китара, която е останала някъде - закопана в планината, неизвестно къде. Единственото, което те искат е да слушат музика.
"Музиката на „Куийн" е нещо, което завинаги ще остане в сърцата ни, и по сцените и дълго си мислихме, дали да поканим Брайън Мей, но решихме/за сега/, че е достатъчна Плевенска филхармония", каза Люси след взривяващото изпълнение на „We will rock you" с участието на A.V.A.

"Tова е заразата на сцената - един път като стъпиш и... Извън мюзикъла, каквато е програмата на концерта, има разбира се песни, които носят нещо специално и картини, които рисува и самата музика на мюзикъла",  каза Люси преди изпълнението на българската песен „Синева", която беше последвана от „Cann you feel the love tonight".

В програмата на концерта бяха включени две песни, които бяха изненада за всички тази вечер - едната изпълнена от Люси в съпровод на пиано от Георги Милтиядов и Чавдар Вълков - цигулка, а другата - „Angels" на Роби Уилиямс, в изпълнение на Люси и A.V.A. в съпровод на пиано - отново от Георги Милтиядов и Николай Колев - ударни.

Люси Дяковска Ние сме се събрали да се обичаме  тук на сцената
netinfo

„Това, че ни дарихте с вашата благодарност и то вече три пъти, ни даде сила и вяра, че можем да зрадваме и други хора в България и това предстои и вие, Плевен сте причината да се случи това!!!", каза Люси преди изпълнението на последния от поредицата бисове - „Dansing Queen" на шведската група ABBA в края на концерта.

"Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска" ще бъде представен в редица градове в страната от Плевенска филхармония в колаборация с Левон Манукян и Георги Милтиядов, които са автори на аранжиментите и оркестрациите на програмата. Турнето започва на 5 април от Габрово. Организаторите предвиждат пореден концерт в Плевен - този път в Летния театър.